March madness…

…kallas det här. Alla hetsar och hastar in i höstmörkret, bil- och vårdköerna växer exponentiellt. Vi har inte riktigt känt av detta, men något slags höstmys smyger sig på, kanske för att temperaturen nattetid är snarare 15 än 20 (skönt!). Alltmer påtaglig är också känslan av att det inte är så lång tid kvar för oss här, och vi försöker krama ur så mycket fina dagar vi kan.

I februari hade vi mina föräldrar på besök, och fick chansen att visa dem lite av ”vårt” NZ, med en fin avslutning i Witianga (framröstad som ”NZ’s best beach 2018″).

Killarna är mitt i ”termin 1″, och har delvis nya klasser, Amos har bytt både klasskompisar och lärare, och det verkar funka bra. Jona har kvar sin favoritlärare Ms McKelvey från förra terminen men en delvis ny klass. Han gjorde ett kort intensiv insats som skolpolis, dvs vakt vid ett av skolans övergångsställen. Det är fortsatt bara tre (två?) huvudsakliga ämnen; maths, writing och reading (även om Amos och jag pluggar lite tyska hemma vid sidan om). Men, mycket utflykter i skolans regi. Amos var förra veckan med klassen och såg Macbeth på Aucklands ”pop-up” Globe Theatre, barnen uppmanades ha oömma kläder pga risk för att bli rejält nedblodade (teaterblod). I morgon åker jag med Amos klass till Muriwai Beach för en surf- och livräddardag. Medföljande föräldrar förväntas vara med i vattnet och delta i aktiviteterna. 😀

Själv börjar varje dag med väntan vid mailboxen, där jag likt en försmådd älskare ängsligt ser efter om det kommit svar från någon av de två tidskrifter som fått mina manuskript. Det har det inte. Inte än. Istället skriver jag på ramberättelsen till avhandlingen, men det går plågsamt långsamt framåt just nu. Kanske nästa veckas vistelse på Rarotonga ger lite inspiration, eller åtminstone flykt…

Men livet är ju inte bara arbete, helgerna som gått har vi tillbringat i Piha på den vilda västkusten, där Emmas kollega Tanya med familj hyste oss i sitt hus, och nu senast på segelbåt. Vi återvände till Aucklands hamn precis i tid till att båtarna i Volvo Ocean Race startade, mäktigt!

Bis später.

/ Lukas

Tillbaka till Kohi-school

Tillbaka till Kohi-school

Konstapel Jona

Konstapel Jona

 

 

 

 

 

 

 

Strandhäng i Wangamata. Jona med farfar i bakgrunden, har vuxit ordentligt

Strandhäng i Wangamata. Jona med farfar i bakgrunden, har vuxit ordentligt

Kinesisk nyår med lyktfestival i Auckland

Kinesiskt nyår med lyktfestival i Auckland

Exteriör från Piha

Exteriör från Piha

Vattenfall i Piha

Vattenfall i Piha

Seglat utanför Waiheke island

Seglat utanför Waiheke island

dito

dito

Rotoroa island, vila efter promenaden

Rotoroa island, vila efter promenaden

Batterierna är slut

Batterierna är slut

åter i Auckland

åter i Aucklands hamn, Volvo Ocean Race på g

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “March madness…

  1. ”likt en försmådd älakare” Det vore tjänstefel att inte publicera dig!

    Kul med uppdatering! Det ser fortsatt härligt ut. Här hemma börjar vi känna av våren, även om det än så länge bara är ljuset som kommit. Det snöade igen i natt och SMHI hotar med fortsatt kyla i några veckor till.

    Njut vidare nu och hälsa familjen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>